Кристиан Ериксен е изписан от болницата в Копенхаген, в която прекара седмица заради получения сърдечен арест в 43-тата минута на мача Дания - Финландия (0:1) на Евро 2020. Потвърждение за това дойде от местната футболна федерация.

Както бе съобщено още преди два дни, на Ериксен успешно е поставен Имплантируем кардиовертер дефибрилатор (ICD). Това е малко устройство, което се имплантира под кожата. То може да възстанови сърдечния ритъм. Имплантируемият дефибрилатор винаги е на разположение и непрекъснато контролира сърцето 24 часа в денонощието. Ако засече проблем със сърдечния ритъм, той изпраща електрически сигнали, които го коригират.

Халфът е преминал редица изследвания и ICD е бил препоръчан от датски и международни специалисти. Още не е ясно каква е причината за сърдечния арест.

След изписването си Кристиан е посетил базата на отбора, окуражил е съотборниците си и им е благодарил за всичко, което са направили и правят. Оттам той се е отправил към дома си, се казва още в информацията.

Ериксен благодари на всички за поздравите и пожеланията. Операцията е минала добре и той се чувства добре - предвид обстоятелствата. Радва се, че се е срещнал със съекипниците си след "фантастичния мач предната вечер". Излишно е да споменава, че ще ги подкрепя срещу Русия в понеделник.