Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правосъдният министър Янаки Стоилов се е срещнал днес с предшественици на поста, съобщават от ресорния пресцентър.

Веднага се набива на око отсъствието на "знакови" представители на ГЕРБ като Екатерина Захариева, Цецка Цачева, Данаил Кирилов и Десислава Ахладова.

От министрите на ГЕРБ там е Диана Ковачева - от първия мандат на Бойко Борисов, която сега е омбудсман.

Видно е, че е присъствал Христо Иванов, който "се радва" на синхронизирана "любов" и атаки от прокуратурата, доскорошните управляващи, ДПС и съответните "кафяви" медии.

За месеца, откакто е на поста, Янаки Стоилов повдигна темата за смисъла от съществуването на специализирани прокуратури и съдилища - тема, влязла в предишното НС именно от "Демократична България". Изредените по-горе политически, прокурорски и медийни кръгове бранят ожесточено съответните специнституции.  

Ето и пълния текст на съобщението:

Министърът на правосъдието проф. Стоилов се срещна със свои предшественици на поста

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна със свои предшественици на поста. Разговорът се проведе по негова инициатива в сградата на ведомството на ул. „Славянска“ № 1.

На нея присъстваха Ангел Джамбазов, проф. Пенчо Пенев, Хараламби Анчев, Антон Станков, Миглена Тачева, Маргарита Попова, Диана Ковачева, Зинаида Златанова, Христо Иванов и Мария Павлова.

По време на дискусията проф. Стоилов и колегите му обсъдиха широк кръг от теми, свързани със съдебната власт и юридическото образование. На анализ бе подложена и съдебната реформа: постигнатите резултати, належащите проблеми и пътищата за тяхното решаване.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.