Украйна успя да се наложи с 2:1 над Северна Македония в двубой от група С на Европейското. Тимът на Андрий Шевченко се върна в играта след загубата от Нидерландия в първия мач, докато западните ни съседи най-вероятно ще си тръгнат от турнира след третата среща.

Победата не дойде лесно, дебютантът на големи първенства поне в част от срещата се противопоставяше на по-класния си съперник. Първото полувреме бе доста по-добро за играещите в жълто, отново показали непостоянство.

Украйна започна с натиск и вратарят Димитриевски трябваше да спасява съотборниците си.

В 29-ата Ярмоленко откри резултата, а пет минути по-късно Яремчук удвои. Двамата си асистираха един на друг, като се разписаха във втори пореден двубой.

В края на полувремето гол на Горан Пандев не беше зачетен заради засада.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Украинците тръгнаха за трети гол, но вместо да решат всичко, видяха топката във вратата си. В 56-ата Горан Пандев хитро заработи дузпа, след като топката срещна гредата при удар на Трайковски. Играчът на "Лийдс" Езджан Алиоски изпълни, вратарят Бушчан уцели ъгъла и изби, но топката се върна при халфа, който намали.

Северна Македония обаче не създаде нова чиста ситуация. По-често се играеше в половината на Пандев и компания. В 81-ата и Украйна получи дузпа, но този път Димитриевски прояви отличен рефлекс и остави интригата, парирайки шута на Малиновски.

Нов гол на стадиона в Букурещ не падна, а Украйна явно ще има решителен мач с Австрия следващата седмица. За Северна Македония остава двубой за чест срещу "лалетата".