Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В пълен контраст с разточителното мероприятие в "Бояна" през миналото лято, днес Прокуратурата е провела национално съвещание, без то да бъде оповестено - поне не и на "конвенционалните" съдебни репортери.

Новината става известна само от прессъобщение на държавното обвинение. Забележително е, че не се посочва дори мястото на мероприятието, на което са били Иван Гешев, петимата му заместници, Сийка Милева, административните ръководители на апелативните, окръжни и районни прокуратури от цялата страна.

Научаваме, че са били обсъдени "престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за Народно събрание".

През август м.г., на фона на протести среще него на жълтите павета Гешев направи забележително помпозно събитие в Дом 2 на резиденция "Бояна", на което пред стотици гости - депутати, министри, шефове на служби, прокурорите и следователите му засвидетелстваха лоялност. Приеха и декларация - без нито един глас против (а на входа напълно доброволно дошлите прокурори и следователи от цялата страна бяха "отмятани" по списък - на няколко специално изградени пункта, б.р.).

Тогава той лично посрещаше гостите си на входа, а автопаркът отпред бе забележителен, като например депутатът Веселин Марешки дойде с майбаха си.

Изглед от предишното Национално съвещание на прокуратурата.

Оказа се, че всичко е било от дарения - въпреки че тогава протестиращите от т. нар. Отровно трио разпространиха тяхна информация, че за събитието са похарчени около четвърт милион лв.

Ето и прессъобщението на прокуратурата за днешното събитие:

Национално съвещание на прокуратурата на тема „Престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност“

Днес, 17.06.2021 г., в гр. София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема „Престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност“, което бе открито от главния прокурор Иван Гешев. В срещата участваха заместниците на главния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, говорителят Сийка Милева, административните ръководители на апелативните, окръжни и районни прокуратури от цялата страна.

Обсъдени бяха престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, и тяхната висока обществена опасност, както и организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за Народно събрание.

Главният прокурор разясни организацията, създадена в ПРБ, във връзка с предстоящия вот. Той припомни, че с цел гарантиране на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, във ВКП е създадено дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения.

Акцент в съвещанието бе поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност, която засяга пряко голяма част от обществото. Иван Гешев подчерта колко важно е сътрудничеството между институциите за разкриване и предотвратяване на този вид престъпления.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.