Серхио Рамос напуска "Реал" (Мадрид) в края на този месец след 16 сезона на "Сантяго Бернабеу".

Защитникът даде прощална пресконференция, на която се разплака и заяви, че това е "най-трудният ден в живота му". Но добави, че винаги ще носи клуба в сърцето и знае, че един ден ще се върне.

Договорът на Рамос изтича на 30 юни и няма да бъде подновен. За да преподпише той искаше нов 2-годишен контракт и сегашната заплата, докато "Реал" му предлагаше едногодишен и с 10 процента по-малко.

35-годишният ветеран не игра през по-голяма част от 2021 г. заради контузия. Последният му мач за "лос бланкос" бе полуфиналният реванш срещу "Челси" в Шампионската лига. Не бе взет в състава на Испания на Европейското.

Постиженията на Рамос в "Реал": 671 мача, 101 гола, 40 асистенции, 4 титли в Шампионската лига, 5 в Ла Лига, 2 Кралски купи на Испания, 4 световни клубни титли, 4 Суперкупи на Испания, 3 Суперкупи на Европа.

Завинаги ще се помни голът му с глава в добавеното време на финала на Шампионската лига срещу "Атлетико" през 2014 г. "Реал" инфарктно изравни, а след това спечели с 4:1 и грабна Десетата.

Мястото на Рамос в защитата на "лос меренгес" ще бъде заето от Давид Алаба, който идва свободен трансфер от "Байерн".

Серхио Рамос е спряган за "Пари Сен Жермен". И за завръщане в родния си клуб "Севиля", но това е доста по-малко вероятно да се случи, пишат медиите на Иберийския полуостров.