Русия записа първа победа на Евро 2020 - 1:0 срещу историческия си съперник Финландия от група В. Сборная имаше подкрепа на стадиона в Санкт Петербург.

Руснаците запазиха шанс за осминафинал след тежкото поражение от Белгия с 0:3 на старта. А скандинавците не убедиха, че успехът с 1:0 в доиграния двубой с Дания се дължи най-вече на станалото с Кристиан Ериксен.

Факт е, че срещата на ст. "Крестовски" за тях можеше да протече различно - Йоел Похянпало вкара с глава след чудесен пас на Юка Райтала, пресякъл подаване. Попадението обаче беше отменено с ВАР - заради засада от няколко сантиметра.

Нататък гостите, излезли на разгрявката с тениски в подкрепа на Ериксен, не направиха нищо съществено в атака. Те не създадоха чиста голова възможност.

Обратно, Русия пое мача в ръцете си, осъзнавайки, че трябва спечели, ако иска да продължи на това първенство.

Тимът на Станислав Черчесов обаче имаше проблеми с отлично организираната игра на "суоме" в отбрана. Но и тя се пропука в добавеното време на първото полувреме, когато Алексей Миранчук си проправи път, преди с левия крак да прати топката в горния десен ъгъл.

След почивката Русия можеше да удвои. Най-близо бе Жамелетдинов, който не уцели вратата с диагонален удар отблизо.

Това бе един от най-неатрактивните мачове на Европейското досега - най-вече заради Финландия.