Класичеса победа. Така започна пътят на Белгия на Евро 2020, въпреки отсъствието на Кевин де Бройне.

"Червените дяволи" вкараха три безответни попадения на Русия (3:0) на стадиона в Санкт Петербург, като много от проблемите пред вратата на "Сборная" възникнаха от непредизвикани грешки на руснаците. Трябва да отчетем и че нямаха късмет - през първото полувреме селекционерът Станислав Черчесов бе принуден да извърши две смени заради контузии.

Първо Ромелу Лукаку се разписа в 10-ата минута, като за това помогна неумело отиграване на защитник на Русия, след което топката се озова в краката на Ромелу Лукаку и асът на "Интер" шутира неспасяемо в долния десен ъгъл. Той се затича към една от камерите край терена и извика "Крис, обичам те" в подкрепа на съотборника си в миланския тим, колабирал по-рано в другия двубой от групата.

Единственият отговор на Русия в целия мач дойде в 14-ата минута, когато Марио Фернандес засече центриране от ъглов удар, но топката попадна в ръцете на стража на белгийците. 

20 минути по-късно "червените дяволи" на практика решиха мача с втори гол - отново след грешка в отбрана. Този път Шунин изпусна топката след центриране. Тя попадна в краката на Тома Мюние, който с лекота я прати във вратата.

В края на първото полувреме имаше съмнения за дузпа в полза на Белгия, след като при съприкосновение Мюние се свлече на терена, но съдията остана непреклонен и отказа да се съобрази с претенциите на "червените дяволи".

Вторите 45 минути предложиха много по-малко положения и пред двете врати. Роберто Мартинес очевидно бе дал нареждания на отбора си да запази сили за предстоящите двубои. Така всичко остана по възможностите на руските футболисти, които така и не успяха да създадат чисто положение през второто полувреме.

Вместо това Лукаку развали вечерта и на най-оптимистичните поддръжници на "Сборная", след като в 88-ата минута Мюние изведе тарана сам срещу вратаря. Номер 9 демонстрира за пореден път, че е във формата на живота си и след точен шут не остави никакви надежди на Шунин.

Така Белгия излезе на първо място в група Б, като заедно с Финландия има 3 точки. Белгийците имат по-добра голова разлика. На трето и четвърто място съответно са Дания и Русия, които започнаха турнира със загуби.