Смяна на върха в Държавна агенция "Разузнаване" - служебният кабинет е взел решение за освобождаване на председателя на спецслужбата Атанас Атанасов, а на негово място да застане Антоан Гечев. Той в момента е военно аташе в Рим. За реализиране на рокадата по закон е нужен и указ на президента Румен Радев. 

Това ще е втората мащабна промяна в спецслужбите, след като вече беше освободен председателят на ДАНС. Там рокада има и на ниво зам.-председател - назначен e Станислав Станчев, който ще довърши мандата на уволнения през май Недялко Недялков. Мандатът изтича през 2023 г. 

 
Мотивите за смяна на председателя на ДАР: 
"В контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност на Република България под ръководството на Атанас Атанасов Държавна агенция "Разузнаване" е осъществявала своята дейност при неспазване на презумцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Съгласно закона за Държавна Агенция "Разузнаване" същата следва да предостави еднаква по обем и съдържание информация на президента на Републиката, на председателя на НС и на министър-председателя. Налице е нарушаване на този принцип по отношение на разузнавателната информация, предоставяна на президента на Републиката", заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.
Предложеният за смяна Атанас Атанасов, заедно с вече бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, се оказаха в многомесечен отпуск до началото на септември при встъпването на служебното правителство. Премиерът Стефан Янев и вицепремиерът Бойко Рашков обявиха това за недопустимо. 
 
Георгиев, в тон с представители на ГЕРБ, обяви, че причина за махането му е разкриването на руски шпиони в България.
 
Името на Атанасов пък бе споменато покрай ареста на президентския съветник Илия Милушев, случил се миналото лято при "десанта" на прокуратура и служби на "Дондуков 2". Въпросният арест - с мотив, че Милушев щял да разгласява държавна тайна, след това бе обявен от съда за полицейски произвол. На 10 юли 2020 г. съветникът  обаче обвинен, но не за разгласяване на държавна тайна, а че подбудил бивш разузнавач да му предостави документи с гриф за секретност, които той щял да предаде на президента Радев, с цел "причиняване на вреда на председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов", най-вече като се поставят под съмнение ръководните му качества. Върховният административен съд пък през март тази година отмени и отнемането на дoпycĸa нa Милушев  дo класифицирана информация. Делото пред ВАС обаче бе секретно. Разследването съветника на Радев се води от Софийската военна прокуратура и не е ясно какво е движението по него.