Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният глава Румен Радев подписа указ по предложение на Министерския съвет за освобождаването на Димитър Георгиев от поста председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

С друг указ президентът назначава за председател на ДАНС Пламен Тончев. 

Това кратко съобщение от администрацията на държавния глава, докато той самият е в Рим с президента на Северна Македония Стево Пендаровски преди предстояща аудиенция при папа Франциск, формализира рокадата на върха в спецслужбата. 

 
И при смяната на главния секретар на МВР Ивайло Иванов процедурата от предлагане на освобождаване от правителството до подписването на указ стана в рамките на часове. Мотивът на служебния премиер Стефан Янев за отстраняване на Димитър Георгиев като шеф на ДАНС е "уронване на престижа на службата". Припомняме, че Георгиев беше излязъл в неплатен отпуск до септември дни преди назначаването на правителство от Радев. Днес заяви, че си тръгва с "високо вдигната глава", повтори аргументите и на Бойко Борисов, че уволнението му е заради работата на ДАНС и службите по разкриване на руски шпиони. 
 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.