Дежурен състав на Софийския районен съд с председател Силвия Георгиева, остави за постоянно в ареста с мярка за неотклонение "задържане под стража", обвиняемия Димитър Сръндев.

Както Клуб Z писа вчера, 22-годишният ербап произведе 8 изстрела по приятелката си в "Студентски град" - но нито един в нея.

Според съдебния състав съществува реална опасност в случай на налагане на по-лека мярка, обвиняемият да извърши друго престъпление, като това се извежда от високата обществена опасност на извършеното деяние - отправяне на закани и стрелба с пистолет на обществено място.

От пресцентъра на съда напомнят и фактите - Димитър е непоколебимо разпознат по снимки от Боряна Василева, по отличителни белези, описани в протокола за оглед.

Налични са още 4 броя "звездообразни" 2/3мм дупки в стъкло, регистрирано е обаждане на тел.112 от Василева, снети са показания на двама сидетели, извършен е обиск в дома на обвиняемия от където е арестуван,

Днес защитата съобщи, че преди 4 месеца обвиняемият е загубил сестра си и се намира в тежко емоционално състояние. При тези думи той се разплака в залата.

Обвиняемия помоли за по-лека мярка, каза пред съда, че е в сесия, има изпити и ако не се яви, ще повтаря 3-ти курс.