Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

22-годишният Д. С. е привлечен като обвиняем и е в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, затова че е предизвикал у приятелката си основателно съмнение, че ще я убие.

В столичния "Студентски град" рано призори на 12 юни той се заканил с убийство на Б.В., с думите:

„Ще те застрелям! Това ли искаш!“ и насочил към нея пистолет, като произвел осем изстрела.

 От държавното обвинение посочват, че засега младежът е задържан за 72 часа, а утре ще му искат от съда постоянен арест.

Квалификацията на обвинението е по чл. 144, ал 3 от НК, чиито текст гласи:

"Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му...

... Ако деецът се е заканил с убийство или деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8, или е извършено в условията на домашно насилие, наказанието е лишаване от свобода до шест години."

Ето и пълния текст на прокурорското прессъобщение:

Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа лице, заканило се с убийство

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж, заканил се с убийство.

На 12.06.2021 г. около 03,55 часа в гр. София, ж.к. „Студентски град“ обвиняемият Д.С., се заканил с убийство на Б.В., с думите „Ще те застрелям! Това ли искаш!“ и насочил към нея пистолет, като произвел осем изстрела.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Д.С., на 22 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре, 15.06.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.