Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Австрийският национал Марко Арнаутович се извини на Северна Македония и Албания за "разгорещени думи в резултат на емоции" след гола си във вратата на дебютантите на Европейско.

Нападателят се разписа за крайното 3:1, след което изрече думи към македонските национали в близост до него. Дори капитанът на австрийците Давид Алаба явно разбра какво се случва и го хвана за бузите, опитвайки да го изтика встрани.

Тимът на Северна Македония се оплака, че Арнаутович използвал "расистки думи" и нареждал разни неща за "шиптарските майки" на играчите на загубилия отбор. Имаше афиширано намерение да бъде сезирана УЕФА, която да накаже 32-годишния Арнаутович, бивш играч на "Вердер", "Стоук сити" и "Уест Хем", а сега на китайския "Шанхай".

"Имаше някои разгорещени думи в резултат на емоции по време на мача, за които бих искал да се извиня, особено на моите приятели в Северна Македония и Албания.

Бих искал да кажа едно нещо много ясно: Не съм расист!

Имам приятели в почти всички страни и подкрепям етническото разнообразие. Всеки, който ме познава, е наясно с това", написа Арнаутович. 

Следва "Извинете" на македонски и албански.

По време на мача, а и след края му, Арнаутович влизаше и в персонална размяна на думи с играчи на Северна Македония, най-вече с Есджан Алиоски, който е с албански корени.

Бащата на на Арнаутович е сърбин, а майка му - австрийка. Той е роден и израснал във Виена.

Вчера УЕФА обяви, че няма дисциплинарни нарушения за първите мачове от Евро 2020. 

На Световното в Русия през 2018 г. националите на Швейцария Гранит Джака и Джердан Шакири бяха глобени по около 10 хиляди евро заради имитацията на орел (с ръце) в радостта си по време на мача със Сърбия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.