Швеция стигна до героично 0:0 срещу Испания в мач от група Е на Евро 2020, игран на стадиона в Севиля. Двубоят премина почти изцяло на една врата - тази на скандинавците. 

Паметен мач направи вратарят Робин Олсен. Швеция създаде две чисти положения и при малко повече точност и късмет можеше да рани още по-лошо един от фаворитите.

Това е първото нулево равенство на шампионата. Луис Енрике дебютира с реми начело на млад тим на Испания на голямо първенство. На 18 години и шест месеца Педри стана най-младият футболист на "Ла Роха" на еврофинали.

Начело в групата е Словакия след 2:1 над Полша по-рано днес. 

Дани Олмо направи пропуск, последва го Коке, но най-чистата възможност през първата част изтърва Алваро Мората, който необезпокояван не уцели вратата. В голяма част от първото полувреме шведите едва излизаха от половината си, затруднени от активната преса на Испания.

Те обаче можеха да ликуват в 41-ата, когато Исак бе изведен на чиста позиция, шутира, топката срещна крака на защитник на домакините, оттам рикошира в гредата и вратарят Унай Симон я улови.

Второто полувреме бе почти огледално на първото. Мората отново се размина с попадение. В 61-ата Маркус Берг и сам не вярваше, че не успя да уцели опразнената врата.

До края на мача иберийците натиснаха още по-силно и Олсен имаше доста натоварена вечер. Най-добрата възможност изтърва Жерар Морено - малко преди двата състава да се приберат в съблекалните. Той стреля с глава и шведският страж изби с крак.

Програмата за вторник, 15 юни

Група F: Унгария - Португалия, 19:00 ч., (Будапеща), БНТ 1

Група F: Франция - Германия, 22:00 ч. (Мюнхен), Нова тв