Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) ще започне отново да приема биткойни като разплащателно средство, когато "копаенето" им започне да замърсява по-малко околната среда.

Това обяви шефът на компанията, мултимилиардерът Илон Мъск, цитиран от световните агенции, предава БТА.

Мъск написа вчера в Туитър, че Tesla ще започне да приема отново биткойни, когато бъде потвърдено, че около половината електроенергия за тяхното добиване идва от чисти източници, с тенденция този дял да се повиши.

Компанията предизвика сензация през февруари, когато обяви, че ще започне да приема биткойна като разплащателно средство - нещо, което стана факт в края на март. Само няколко седмици по-късно обаче Илон Мъск направи завой на 180 градуса, като се аргументира с необходимостта от опазване на околната среда, припомня Франс прес.

Най-популярната криптовалута се добива от мощни компютри, които консумират огромни количества електроенергия.

Днес биткойнът поскъпна с около 10 процента, като малко преди 3 ч. се търгуваше за над 39 100 долара, съобщи ТАСС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.