Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският премиер Борис Джонсън се очаква да обяви днес отлагане на вдигането на ограниченията в страната заради новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Причината са безпокойствата във връзка с бързото нарастване на случаите на варианта Делта, идентифициран първо в Индия.
Британски медии вече писаха, че отпадането на рестрикциите ще бъде забавено. Вчера премиерът не отрече тези твърдения и каза, че правителството продължава да анализа данните, а "21 юни е утре".

Съгласно "пътната карта", представена от Джонсън през февруари, всички социални ограничения във Великобритания ще бъдат отменени най-рано на 21 юни. През последните седмици кралството регистрира бърз ръст на случаите на варианта Делта, смятан за с 60 процента по-заразен от преди доминиралите разновидности, и учени предупредиха, че това може да предизвика трета епидемична вълна в страната.

Вчера британските власти съобщиха за близо 7500 нови случая на коронавирус и осем починали през изминалото денонощие.
Новозаразените през последната седмица са с 50 процента повече в сравнение с предходния седемдневен период. Между 2 и 8 юни са били приети в болница с 15 процента повече пациенти с коронавирус, отколкото през седмицата преди това.

Британското правителство се колебае дали да отмени противоепидемичните мерки, въпреки че националната ваксинационна кампания срещу ковид е една от най-напредналите в света, отбелязва Ройтерс. Над 78 процента от пълнолетните жители на Великобритания вече са получили поне една доза ваксина, а близо 56 на сто са напълно ваксинирани.

Великобритания, с население от 66 милиона души, е регистрирала общо повече от 4,5 милиона случая на коронавирус - показател, по който е на седмо място в света. Починалите след заразяване са над 127 хиляди. Великобритания е европейската държава с най-много смъртни случаи, свързани с коронавируса, но с напредъка на ваксинационната кампания, броят на починалите за денонощие бе сведен до едноцифрено число.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.