"Laibach е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширува заедно с групата..."

Ама какъв красив анонс само, а? Особено това за маршировките. 

Да - словенците, които предпочитат да използват немското име на Любляна, върнато по времето на нацистката окупация, са нещо като "Рамщайн" за напреднали. И то от 1980 г- - от времето на Югославия!

Сега големият въпрос е - как тези арт концептуалисти ще вплетат в спектакъла си атмосферата на Античния театър в Пловдив, пише Werock.bg.

На 18 септември бандата идва за да преобрази сцената на един от най-добре запазените антични театри в света чрез изключително мапинг шоу, специално подготвено за архитектурата на театъра, казват организаторите.

Заедно с тях в този щурм към публиката ще се включат и оркестърът, и хорът на Държавна опера Пловдив, с диригент Константин Добройков.

Концертът на Laibach ще е единствен - той не е част от програма на турне, той ще е нещо специално създадено и представено само веднъж. 

А знаете ли, че?...

Миналото на Laibach включва тяхно изпълнение от август 2015 г. когато стават една от първите групи от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея. Събитието и цялото посещение е документирано във филма Liberation Day.