Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

54-годишен мъж е бил задържан от полицията, след като заплашил с огнестрелно оръжие друг при спречкване на магистрала "Тракия", в движение.

Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Случаят е от 9 юни. В следобедните часове, в района на 84 км на автомагистрала „Тракия“, по време на движение е възникнало спречкване между 54-годишен водач на лек автомобил „Форд“ и 26-годишен шофьор на камион „МАН“.

През прозореца на колата по-възрастният мъж започнал да сипе обиди към другия водач, насочил е и пистолет.

След подадения сигнал в полицията, служители на ОДМВР - Пазарджик спрели двете превозни средства, а при последвалата проверка в лекия автомобил е установен законно притежаван пистолет.

Оръжието е било предадено с протокол.

Водачът на форда бил задържан за срок до 24 часа. 

Образувано е било бързо производство - за извършено пътно хулиганство – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание" - гласи НК.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.