Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Левски" и "Черно море" са получили лицензи за Първа лига за следващия сезон под условие и са поставени под мониторинг на месечна база. Това бе официално обявено след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Не бяха обявени причините, но за "сините" е ясно, че имат финансови проблеми.

Въпросителна има и за завръщането в елита на "Локомотив" (София), който не може да играе на своя стадион и ще домакинства в Бистрица на терена на "Витоша".

Първа лига ще увеличи броя на отборите си на 16 от следващия сезон - 2022-2023. Задаващият се ще стартира с 14, след като към края му БФС имаше намерение да направи промяна още от лятото.

Догодина ще изпадне 14-ият, предпоследният ще играе бараж с четвъртия във Втора лига, а първите три тима там ще влязат директно.

На днешното заседание на ИК се стигна до скандал. Петър Величков, който се афишира в щаба на Димитър Бербатов, не бе допуснат. Завърналият се като президент Борислав Михайлов обясни пред журналисти, че именно това е причината - той говорел публично срещу колегите си, а същевременно искал да седне и решава футболни казуси заедно с тях.

"Бербатов не ми е никакъв таргет на мен, аз съм се върнал да си довърша мандата. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа, когато се срещнем с Бербатов на конгреса, заяви Михайлов по повод афишираното желание на №9. - Демокрация е, всеки има право да се кандидатира, успех на всички, само да не прекрачват добрия тон."

"Няма такъв член като него да прави кампания срещу хората, с които работи. Този член, който си критикува колегите, изнася информация от БФС, той няма право да го прави", обясни Михайлов за Петър Величков.

За националния отбор той заяви следното:

"Сериозна организация, много добри мачове, мен ме радва, че този път наистина треньорът прави едно пълно подмладяване, което във времето не сме успявали. В момента с лошото начало на квалификациите, тези три мача дадоха добра възможност той да използва нови играчи, повечето от които много млади, да видят и да се сбият с такива отбори като световен шампион, Русия, Словакия. Има много добър климат в отбора, млади момчета, усмихнати, спокойни, надявам се тази група от футболисти да изградят един по-стойностен отбор".

И обеща, че през наближаващия сезон ВАР ще има на всички двубои от Първа лига: 

"В повечето случаи сме доволни от ВАР, но като всяко ново нещо, навсякъде се получават грешки, понякога се чака много, но аз смятам, че това е много добро нещо, за да облекчим съдиите и да успокоим клубовете, играчите и техните ръководители. През следващия сезон ВАР ще има на всички мачове, от първия мач до последния бараж".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.