Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 10 юни на тази година компанията А1 е прекратила всички си договори с партия "Атака" заради неплатени задължения. Става дума за сума на обща стойност над 130 000 лв., от които над 64 000 лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги*.

За това съобщиха днес от телекомуникационния оператор в нарочно съобщение на своя сайт. 

"ПП „Атака“ има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП „Атака“ отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения", пише в позицията на А1. 

Те казват, че решението им е продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на "Атака" за погасяване на натрупаните задължения.

"През последните месеци А1 направи множество опити да достигне до взаимноизгодно решение на ситуацията, но липсата на желание за комуникация и намерения за погасяване на задълженията от страна на длъжника, правят невъзможно продължаването на предоставянето на услуги от страна на телекома."

Ходът на компанията - да даде публичност на прекратяването на договор - е доста необичаен, но той си има своето логично обяснение. Както вече се досещате, то се крие в начина, по който лидерът на "Атака" Волен Сидеров опита да представи информацията за спирането на услугите. 

Сидеров видял... "политическа репресия"

Оказва се, че всъщност съобщението на А1 е заради вече изказана позиция от "Атака" и по-точно от лидера Волен Сидеров. Бившият депутат и настоящ общински съветник в София през последния месец се изявява и като водещ на сутрешния блок на партийната телевизия "Алфа". Тази сутрин той започна откриването на програмата с коментар именно за прекратени отношения с компанията. 

Сидеров обяснява, че фирмата е спряла телефоните "на "Атака", на ръководството на партията и на телевизия "Алфа" и обяснява, че дори заради това включване на зрителите в предаването няма да има - не работят телефоните.

Следва обичайната тирада към неблагодарните чуждестранни компании, които монополизират цели сектори в България и как "Атака" била единствената, която се бори с тях. Интересното обаче е, че Сидеров в нито един момент не обяснява причината за спирането, нито пък има дума за огромния дълг към компанията. 

Вместо това обаче той е категоричен, че вижда "политическа репресия" срещу националистическата му формация и то точно месец преди изборите. Не стана ясно дали частните компании трябва да не си искат законно изискуемите суми от политически партии, които участват във вота. Поне според Сидеров, законът в това отношение е категоричен. 

След това А1 е наречена "съмнителна компания", "една измамна компания" и предупреждава, че фирмата рискува да започне война с "Атака". Такава война партията вече водела и с "Виваком", която пък преди време спря разпръскването на сигнала на "Алфа" в София, заради... неплатени сметки, разбира се. 

Накрая Сидеров обещава да предвожда протести пред офиси на А1 и да води съдебни битки. 

Разбира се, същото казаха и от компанията - както за получаване на плащанията, така и за изказванията на лидера на "Атака".

*Съгласно § 1, т. 17 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС), „електронна съобщителна услуга“ е услуга, обичайно предоставяна по възмезден начин, която изцяло или предимно включва пренос на сигнали по електронни съобщителни мрежи, включително услуги по преноса, осъществявани чрез мрежи за радиоразпръскване, без да се включват услуги, свързани със съдържанието и/или контрола върху него.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.