Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В рамките на едно денонощие лидерът на "Атака", бивш депутат, а сега общински съветник Волен Сидеров няколко пъти смени статута си. Призован, тръгнал си, мина през процедурата по общодържавното издирване и накрая "героично" се предаде в СДВР. За последното му действие съобщи БГНЕС.

Вече е в ареста с мярка за 24 часа и ще бъде откаран в Трето РПУ, където евентуално ще прекара нощта.

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, съобщиха по-рано днес от прокуратурата.

"Във връзка с високия медиен интерес Софийската районна прокуратура информира, че В. С., общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване.

Лицето, след редовно призоваване в качеството му на обвиняем, не се е явило пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване", се казва в съобщението на държавното обвинение.

Всъщност може да се каже, че лицето вчера се е полуявило...

Както Клуб Z писа, във вторник Сидеров трябваше да се яви в СДВР, за да получи обвинение по два члена от НК - заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемични мерки в условията на извънредно положение (призив да не се слушат съветите на ген. Мутафчийски, б.р.).

И за препятстване на орган на власт да си изпълни задължението – да му връчи призовка,

Тези "християнски" ценности той съчетал с деянието заплаха към разследващ полицай и прокурор. По време на телевизионно предаване, излъчено на 13 април, той казал:

"Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"

Последнтото само бе съобщено от прокуратурата вчера, но още няма обвинение за него.

 

От вчерашното съобщение на обвинението обаче става ясно, че в 15 часа Сидеров е бил призован да се яви в сградата на СДВР в качеството му на обвиняем. Там трябвало да научи и за приложената му мярка за неотклонение - 50 000 лв.

"На входа на СДВР-МВР В. С. е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето", съобщиха от районната прокуратура.

Сидеров, който като депутат имаше цели 5 дела за хулиганство в съдебна фаза, често се е възползвал от имунитета на народен представител. Сега като общинар няма такъв имунитет.

Коментари

....

Продължава да се изживява като фактор, на който му е позволено всичко и държавата е все така безсилна да го озапти. Да видим докога ще продължи това.

Трябва да го вкарат на топло....

Ама не в ареста само за 24 часа, а поне няколко месеца, та да види какво е да си никой.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.