Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изцяло ваксинираните граждани на ЕС и преболедувалите COVID-19 ще могат да се движат свободно из Съюза.

За това са се споразумели днес постоянните представители на 27-те страни членки в Брюксел, съобщи говорителят на Европейската комисия Кристиан Виганд.

Посланиците приеха актуализиране на препоръките за пътуванията.

Предвижда се лицата, които са напълно ваксинирани или преболедували коронавируса, да могат да пътуват свободно от една държава в друга, стига да са били инжектирани с последната доза 14 дни преди пътуването, заявиха трима европейски дипломати.

Това ще позволи на напълно ваксинираните туристи да избягват тестове или карантини и ще разшири списъка на регионите, от които е безопасно да се пътува.

Ограниченията за другите пътуващи трябва да се основават на степента, в която COVID-19 е под контрол в съответната държава на произход.

Посланиците се разбраха и за хармонизиране на валидността на тестовете, които трябва да зе извършват преди пътуването. Тя е 72 часа за PCR тестовете, 48 за бързите антигенни тестове.

Приетата днес актуализация е предложена само преди 10 дни от Комисията, припомни Виганд. ЕК приветства бързото одобряване от страна на посланиците.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.