"Лудогорец" замина за Австрия за първата част от лятната си подготовка. Новите футболисти засега са двама - представените в понеделник Серджио Пад (вратар) и Клод Гонсалвеш (халф).

Българските национали Кирил Десподов и Доминик Янков, както и чуждестранните, ще се присъединят по-късно, тъй като получиха допълнителна почивка. С първия все още се водят преговори за постоянното му привличане. 

На летище "София" старши треньорът Валдас Дамбраускас не конкретизира колко още футболисти ще бъдат привлечени и на кои постове, но поясни, че е необходимо подсилване на "1-2 позиции". И докато е отворен трансферният прозорец, клубът може да проявява активност.

Литовецът е доволен от първите дни тренировки на българска земя с наличните състезатели.  

Новият технически директор Козмин Моци пък обяви целта - влизане в групите на Шампионската лига, а не просто в групи. Той вярва, че това може да стане още този сезон. Румънецът не се ангажира с коментар как вървят преговорите за Десподов. Само каза, че продължават.

Антон Недялков пък се надява на "малко късмет" за жребия за първата квалификация за Шампионската лига, който е следващата седмица. Той се присъедини към Моци в надеждата за нова атака на най-престижния европейски клубен турнир.