Козмин Моци е новият технически директор на "Лудогорец". Новината обяви изпълнителният шеф на "орлите" Ангел Петричев на пресконференция. Румънският защитник, легенда на клуба, обяви края на кариерата си в края на миналия сезон. По естествен път той ще продължи да работи в отбора, с който се прочу.

Петричев започна с това, че новината е хем лоша, хем добра - на първо място Моци няма да играе повече, но пък остава в Разград и ще е "дясна ръка" на Георги Караманджуков, който отговаря за спортно-техническата власт при 10-кратните шампиони.

Според Петричев, футболисти като Моци, Марселиньо, Светослав Дяков (завърна се в "Пирин" Благоевград) и Владислав Стоянов трябва да работят за "Лудогорец".

"Той ще помага и на старши треньора, но и на мен, добави босът. - Отборът е в труден момент и ние разчитаме, че Моци ще помогне този процес да мине максимално бързо."

Караманджуков от своя страна обяви, че "Лудогорец" се бил договорил с "Каляри" да задържи Кирил Десподов, оставало само да се разбере с национала, който в момента е на турне с представителния ни състав. Футболистът бе преотстъпен през миналия сезон.

Бяха представени двама нови футболисти - взетият от "Грьонинген" вратар Серджио Пад и халфът Клод Гонсалвеш от "Жил Висенте". Те бяха договорени още през зимата.

Селекцията продължава, ще бъдат привлечени още няколко играчи на ключови постове, обеща Караманджуков.

Говори и старши треньорът Валдас Дамбраускас, който очерта целите пред тима - защита на шампионската титла и добро представяне в Европа, по възможност влизане в групи. Той потвърди, че селекцията продължава, даде за пример юношата на клуба Доминик Янков и похвали Кирил Десподов.