Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Както и се бяха заканили, от тази сутрин привърженици на гражданското движение БОЕЦ блокираха Съдебната палата в София.

Призивът е "Гешев вън!", а това идва след като от вчера - малко изненадващо - хората около Дионисий ги "изпревариха" и разпънаха палатки пред палатата.

Събитието за днес бе обявено с начало 8,30 часа.

На място има струпани сериозни сили на полицията.

От БОЕЦ са представени освен от лидера си Георги Георгиев и от хора, познати около протестите от миналото лято. Забелязват се и напусналият зам.-министър, за да остане редови протестиращ - Тодор Стоянов, хора като Йоло Денев и пр.

Георги Георгиев от Боец (на преден план), Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" (крайният вляво), общинският съветник от ДБ Методи Лалов, а на заден план се вижда доскорошният зам.министър Тодор Стоянов.

 

Тази заран те се зарекоха, че ще пуснат на работа само един прокурор - този, който ще има кураж да арестува Гешев. 

Георги Георгиев пък поясни за главния прокурор, че "тоя не е избиран от никого" и не може да устои на гражданската енергия срещу него.

Открита бе подписка за свалянето му преждевременно (практически 7-годишният мандат на Гешев е кажи-речи в началото си - от края на 2019 г., б.р.).

По-рано от обединението обявиха:

"Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата - няма да допускаме повече Гешев да влиза в сградата!", уточняват от инициативата.

Миналата сряда група около Росен Миленов - бивш служител на ДАНС, направи изненадващ, хода, като демонстранти се качиха и пред кабинета на Гешев в Съдебната палата, като обявиха, че няма да го пуснат да излезе. 

От БОЕЦ твърдят, че имат подкрепа за днешната си акция от "Демократична България" и "Правосъдие за всеки", "очакваме отговор и от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" и партия "Има такъв народ".

Малко по-късно към протеста се присъединиха съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и колегата му Ивайло Мирчев.

Довечера пък предстои традиционното за сряда протестно събитие на "Правосъдие за всеки" със същия адресат - Иван Гешев.

Що се отнася до самия Гешев - от пресцентъра му съобщиха, че той е "провел работна среща с магистрати от Окръжна и Районна прокуратура-Габрово".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.