Новак Джокович доста се поизпоти в осминафинала срещу италианеца Лоренцо Музети на "Ролан Гарос" - 6:7(7), 6:7(2), 6:1, 6:0, 4:0 и отказване на 19-годишния талант.

Музети за първи път игра в основната схема на турнир от Големия шлем, но въпреки това взе първите два сета. Сърбинът се ядоса и набързо отвърна в следващите, а междувременно тийнейджърът се контузи и отказа в петия.

Той получи аплаузи при напускането на корта. Джокович ще срещне Матео Беретини, който се класира без игра заради отказването на Роджър Федерер. Музети е №76 в света. За по-малко от години той записа победи над Стан Вавринка, Кей Нишикори, Диего Шварцман, Григор Димитров, а в първия кръг на Откритото първенство на Франция отстрани Давид Гофен.

След това Рафаел Надал елиминира друг представител на Апенините - Яник Синер, 7:5, 6:3, 6:0. Матадора догонваше от 3:5 в първата част, но успя да запази актива си ненакърнен и още не е загубил сет.

13-кратният шампион ще спори на четвъртфинал с Диего Шварцман, който спря Ян-Ленард Щруф със 7:6 (9), 6:4, 7:5.

При дамите първи Гранд слам четвъртфинал записва Коко Гоф, а в тази фаза е и миналогодишната шампионка Ига Швьонтек, която като осма поставена в схемата е най-преднокласираната тенисистка в света, останала на турнира.

Миналогодишната финалистка София Кенин също стегна багажа за дома след поражение с 0:2 сета от гъркинята Мария Сакари.