Роджър Федерер обяви, че се оттегля от Откритото първенство на Франция преди утрешния си осминафинал с Матео Беретини. Маестрото разпространи изявление, в което казва, че му се е наложило "да се вслуша в тялото си".

Той припомня, че през миналата година е претърпял две операции на коляното и не иска да пресилва нещата при бавното си завръщане в тениса.

На "Ролан Гарос" Федерер изигра три мача, като след последния - срещу германеца Доминик Кьопфер, загатна, че може да се откаже, ако прецени, че има риск от контузия или преумора.

Ясно е, че швейцарецът се готви най-вече за "Уимбълдън", който започва много скоро - на 28 юни. Във втория и третия си двубой на клея в Париж бившият №1 в света положи доста усилия.

Федерер е поредният голям, който напуска шампионата принудително. Дни по-рано травми попречиха на Стан Вавринка и световната номер 1 при дамите Ашли Барти. Григор Димитров прекрати мач заради болежките си в кръста. А Наоми Осака си тръгна за дома, като заяви, че страда от психически проблеми. Тя отказваше да се яви на пресконференции и бе заплашена с дисквалификация от Големия шлем.

А днес трисетови победи спечелиха Даниил Медведев и Стефанос Циципас, които очаквано си осигуриха места във втората седмица на турнира.