Тримата големи на тениса Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер попаднаха в една половина на схемата на започващото в неделя Открито първенство на Франция по тенис.

13-кратният шампион Надал може да срещне сърбина на полуфинал. Наскоро двамата спориха на финала на Мастърса в Рим. А през миналата година спориха в прекия сблъсък за титлата в Париж. И в двата случая се наложи Матадора.

Роджър Федерер, който в момента не е на нивото на двамата, тъй като има едва няколко мача, откакто се завърна в тениса след две операции, може да се противопостави на Джокович на четвъртфинал. Маестрото не участва в есенния "Ролан Гарос" през миналата година.

Надал започва срещу австралиеца Алексей Попирин, докато Джокович има за съперник Тенис Сандгрен (САЩ). Федерер чака квалификант.

В другата част на схемата са Даниил Медведев, Стефанос Циципас (възможен е четвъртфинал между двамата) и Доминик Тийм, който е двукратен финалист в най-големия турнир на клей. По пътя на австриеца могат да се окажат Фабио Фонини и Александър Зверев (на 1/4-финал).

В тази компания попадна Григор Димитров. Но негов опонент е Маркос Гирон (САЩ, №82 в света). След това потенциален съперник е Гуидо Пея - трудно препятствие. Ако Димитров достигне третия кръг, много вероятно е там да го чака Кристиан Гарин. А на осминафинал - Даниил Медведев.

Всички останали българи отпаднаха на квалификациите на френския открит шампионат.