Националният ни отбор загуби от Русия с 0:1 втория си приятелски мач този месец. Александър Соболев реализира единствения гол от дузпа в 84-ата минута пред малко повече от 11 хиляди зрители на стадион "ВТБ арена" в Москва.

Онзи ден България направи 0:0 като гост на Словакия - друг участник на Евро 2020. Своеобразното турне завършна на 8 юни срещу световния шампион Франция в Париж.

Тимът на Ясен Петров направи добро първо полувреме срещу Сборная, но все повече се огъваше след почивката, а и не сътвори почти нищо в атака. Така от пет мача тази година балансът е две равенства и три загуби при само един отбелязан гол.

Днес селекцията ни бе близо до трето поредно равенство с 0:0. В края обаче Валентин Антов, който извън тази ситуация направи силен мач, извърши нарушение при пробив на Миранчук и съдията отсъди дузпа.

Петров извърши доста промени в състава за разлика от предишния двубой - на австрийска земя. Още в 9-ата минута се стигна до принудителна смяна - започналият с болки Кристиян Малинов бе заменен от Петър Витанов.

Малко преди това пред Момчил Цветанов се откри възможност да открие резултата, но първо вратарят Шунин, а след това и защитник на домакините попречиха това да се случи. Малко не достигна на Бирсент Карагерен да отправи може би голов удар.

След това със спасявания блесна вратарят Иван Караджов. На почивката той бе заменен от Георги Георгиев, който имаше повече работа.

В 73-тата минути стражът изби по страхотен начин топката при удар на ветерана Юрий Жирков. В добавеното Русия можеше да отбележи още един гол, но Мостовой прати топката в аут в края на може би най-добрата атака от началото на срещата.

Преди началото Филип Киркоров изпя руския химн от ложата на стадиона.