Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия ще излезе от всичките си доларови активи на стойност около 120 млрд. долара в държавния инвестиционен фонд на страната в рамките на един месец, съобщи в четвъртък руският финансов министър Антон Силуанов.

Вместо това ще бъдат увеличени инвестициите в злато, евро и китайски юан, обясни той в разговор с репортери в кулоарите на Международен икономически форум в Санкт Петербург.

"Ние, подобно на Централната банка на Русия, взехме решение да намалим инвестициите на Държавния инвестиционен фонд в доларови активи. Днес, що се отнася до структурата, имаме около 35% от инвестициите във фонда, които са в доларови активи. Решихме да се изтеглим изцяло от доларовите активи, замествайки инвестициите в долари с увеличаване на дела на инвестициите в евро, злато и юан", заяви Силуанов, цитиран от БНР. 

По-рано тази седмица руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди, че Кремъл ще изпрати "серия неприятни сигнали" към Вашингтон преди срещата на върха на 16 юни между президентите Джо Байдън и Владимир Путин.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.