Антонио Конте може да се завърне във Висшата лига. И в града, в който живееше допреди три години - Лондон. Само отборът е различен - "Тотнъм". 

"Скай спортс Италия" информира, че треньорът, който направи "Интер" шампион след дълга пауза и напусна преди броени дни, преговаря с боса на "шпорите" Даниел Леви. "Тотнъм" е без мениджър след уволнението на Жозе Моуриньо.

Още в последните мачове от сезона стана ясно, че Райън Мейсън е само временен вариант.

Тръгналият по нанадолнището клуб от Северен Лондон се размина вече с няколко специалисти, които бе набелязал - Юлиан Нагелсман (предпочете "Байерн"), Брендън Роджърс (реши да остане в "Лестър"), Ерик тен Хааг (в "Аякс")... Последният в списъка е Маурисио Почетино. Според публикации в цяла Западна Европа аржентинецът сам поискал да си тръгне от "Пари Сен Жермен" след неуспешния край на сезона и само шест месеца в гранда.

Ръководството на клуба обаче не искало да го пусне толкова скоро - независимо от провалите в първенството на Франция и Шампионската лига.

Така "Тотнъм" се е насочил към Конте, който бе спряган за "Реал" (Мадрид) и "Ювентус", но те си намериха други наставници - съответно Карло Анчелоти и Масимилиано Алегри.

Той отново може да се окаже наследник на Жозе Моуриньо, както преди време в "Челси". Конте стана шампион и спечели Купата на Футболната асоциация с лондонските "сини". През 2019 г. той пое "Интер" и го върна на върха на втория сезон, слагайки край на близо 10-годишната доминация на "Ювентус".

Собствениците на "нерадзурите" обаче правят съкращения на разходите заради пандемията и това не се харесва на бившия италиански национал.

Любопитно е, че Конте може да се окаже в "Тотнъм" заедно с доскорошния спортен директор на "Ювентус" Фабио Паратичи, тръби още "Скай Италия".