Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки служители на руското посолство в Прага днес се качиха на самолети за Русия, след като чешките власти поискаха от Москва да намали дипломатическия си персонал в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На Русия бе даден срок до края на този месец да намали значително броя на служителите в посолството си в Прага и това условие днес бе изпълнено, заяви чешкото външно министерство.

Отсега нататък само седем руски дипломати и 25 души административен и технически персонал ще останат да работят в руското посолство в Прага.

Дипломатическите отношения между двете страни се обтегнаха в началото на април, когато чешките власти обвиниха агенти на руското разузнаване, че са замесени в експлозии в склад за експлозиви през 2014 г., при които загинаха двама души.

Кремъл отхвърли обвиненията, но се стигна до взаимно експулсиране на дипломати. Русия включи също Чехия в списъка си с неприятелски държави, отбелязва ДПА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.