Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма доказателства за твърденията за подслушвани политици. Защото такива не е имало и хората не вярвали в тези информации, допълни той по време на среща с младежката организация на бившата управляваща партия в централата й.

От актива на ГЕРБ присъстваха още Деница Сачева, Томислав Дончев, проф. Костадин Ангелов, Делян Добрев и т.н.

„Никой не говири за програма, никой не говори за нищо друго, освен за ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, откакто беше обвинено правителството в послушване, или службите. И до ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо, да направят някаква компилация, нов Костинброд и дори ни нарекоха бивши хора. Така са казвали чекистите в бившия Съветски съюз и са унищожили целият цвят на нацията", рече бившият премиер пред младите "гербери".

"Трескаво търсят да излязат от това, в което сами влязоха. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че всъщност нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно“, добави той. 

„Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой. Само това не са ми пришили. На филета", каза още Борисов.

Сравни сегашната ситуция с падането под "турско робство". Предупреди хората от "демократичната общност", които сега се радвали, че "след като дойдат за нас (ГЕРБ, бел. ред.), ще дойдат и за тях".

Отправи словесна атака към президента Румен Радев и нарече "комунисти" всички в служебния кабинет. Начело с Бойко Рашков.

Снощи стана ясно, че вътрешният министър ще подаде сигнал срещу бившия премиер в прокуратурата до края на следващата седмица.

„Фабрикуват в момента, трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха“, в същия тон продължи Борисов.

И отново даде примери от историята:

„Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър... Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете и другите не са им се притичвали на помощ."