Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза днес, че служебното правителство „ще изфабрикува записи”, за да докаже, че е имало незаконни подслушвания на политици. 

„Търсят нещо да се захванат. Ако намерят – хубаво, ако не намерят – ще фабрикуват записи. Ще режат, ще сглобяват, както правеха миналото лято”, каза Борисов пред младежкия актив на партията.

Той отново нарече служебното правителство, водено от Стефан Янев "предизборен щаб" на президента Румен Радев.

„Ако кандидат-президентът Румен Радев и предизборният му щаб в министерствата наистина имаха данни за подслушване, досега да ги бяха разгласили - каза Борисов. - До последния детайл! Но понеже нямат, отново ще направят компромат като миналото лято. С клъцни-срежи ще изфабрикуват фалшив запис по модела „Костинброд”. И то в момент, в който да няма време да изобличим лъжата”. 

„Друг сценарий като по учебник на КГБ, който вече лъсна, е за компрометирането на изборите - добави той. - Избори, които по закон са основният приоритет на служебното правителство. Промените в Избирателния кодекс не бяха направени за по-честен вот, а за касиране. Така едноличната власт на Радев - без парламентарен и институционален контрол, ще се запази поне до президентските избори”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Задочният отговор дойде от БСП

„Искаме цялата истина, независимо каква е тя. Най-лошо ще е ако тя бъде потвърдена. БСП ще предприеме действия, когато излязат конкретни имена на политици, които са били подслушвани в тази афера”, заяви Иван Иванов от БСП.