Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, соченият за негов приближен - полицай Атанас Качаков и другите двама техни съучастници Даниел Димитров и Симеон Иванов остават за постоянно в ареста, реши Пловдивският Апелативен съд, предаде БНР.

Магистратите прецениха, че повдигнатите към тях обвинения са напълно основателни.  

Като единствено изключение съдът не прие обвинението срещу двамата полицаи, че са "извършили приготовления " да откраднат около 500 кг. марихуана.

Категорично обаче бе становището, че и за четиримата обвиняеми е налице опасност да извършат престъпление и да се укрият при по-леки мерки за неотклонение.

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване. 

Сутринта Самуил Хаджиев получи ново обвинение - този път че е осуетил наказателно преследване на шофьор, причинил пътен инцидент.

Според прокуратурата това е станало на 10 май тази година, когато Хаджиев е разпоредил на служител от сектор „Криминална полиция“ в районното управление да му предаде флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в района на Околовръстното шосе, където в нощта на  Великден стана инцидента с трима загинали, причинен от Иво Даскалов-Лудия. Хаджиев е укрил записите, за да не бъдат използвани в образуваното по случая досъдебно производство, отбелязват от Окръжна прокуратура. 

Отделно двамата полицаи са обвинени за редица бандитски акции, в които са използвали служебното си положение – опит за конфискация на половин тон марихуана от фирма, имаща законно право да я произвежда за медицински цели.

Подчиненият на Хаджиев полицай Атанас Качаков е обвинен и за отвличането на 28-годишен мъж, който е бил изтезаван и изнудван за пари.