Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна „в крачка“ ново обвинение срещу шефа на местното 3-то РУП Самуил Хаджиев. То е за опит да прикрие видеозаписи при разследването на тежката катастрофа на Околовръстното шосе навръх Великден, при която загинаха трима души, съобщава бТВ.

Това се случи минути преди заседанието за обжалване на постоянната му мярка за неотклонение пред Апелативния съд в Пловдив (магистратите в червени тоги имат пълно право да довнасят, видоизменят, отделят или прекратяват обвиненията. То се контролира само от висшестоящия прокурор - б.р.).

Хаджиев се появи в залата след престой в болница заради остра бъбречна криза, пояснява медията.

Защитникът му, адвокат Димитър Марковски, посочи, че новото обвинение е „смехотворно“. Според Марковски всичко е било съгласувано с ръководството на ОДМВР – Пловдив, а клиентът му е жертва на целенасочена атака от среди, на които бил неудобен заради работата си.

До момента Хаджиев имаше три обвинения, все екзотични като за полицейски шеф: за опит за кражба на 500 кг медицинска марихуана, за натиск върху подчинен да извърши престъпление по служба и за държане на 50 бойни патрона в джипа си в нарушение на правилата.

Задържането на Хаджиев бе първата такава проява на Бойко Рашков - с отиване на терен, огласяване на подробности въпреки току-що започналата проверка и в крайна сметка - използване на възможността да се изкаже по съвсем други теми.

При посещението си в града под тепетата на 19 май той съобщи, че маха шефа на СДВР Георги Хаджиев, че ще го последва този на пловдивската ОДМВР и коментира случая с шефката на кабинета си Елена Фичерова.