Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Универсалният конектор USB-C получава сериозен ъпгрейд - новата версия 2.1 ще поддържа до 240W ток, над два пъти повече от максималните 100W досега, съобщи CNET. 

USB-C от години се опитва да се наложи като универсален стандарт, като вече това е факт при смартфони, таблети, и ултрапортативни лаптопи.

Единствената спънка са Apple и техният емблематичен iPhone, с вече остарелия Lightning конектор. Дори и Apple признават това - поради тази причина и последните два модела iPad са с USB-C.

Но ограниченията по отношение на мощност по кабела и конектора не позволяваха мощни лаптопи, с над 100W енергийна консумация, да се възползват от зареждане през USB-C. Сега това вече не е проблем - и означава, че специалните зарядни, различни при всеки производител на лаптопи, може да изчезнат напълно. 

Логично и максималният волтаж по кабела скача до 48V.

Вместо това в близкото бъдеще почти всяко устройство може да бъде зареждано с един кабел и конектор.

USB-C обаче има и своите проблеми - неясните наименования на различните класове кабели, казус, който ще се усложни и с новите 240W конектори.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.