Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев е станал много интересен за европейските лидери заради темата с еврочленството на Северна Македония, заяви самят той пред журналисти днес.

"На ден имам покани и говоря поне с двама премиери, един президент и един еврокомисар. Така че към България има огромно внимание", отбеляза той.

Държавният глава подчерта, че няма да каже "натиск", но "да не забравяме – България е страната-член на ЕС."

"И това означава много. Ние ще се обърнем за солидарност към останалите членове на ЕС", добави Радев.

В следващите дни той ще посети Рим заедно с колегата си от Северна Македония Стево Пендаровски за честване на делото на братята св. св. Кирил и Методий.

Радев обаче отбеляза, че България засега не е готова на отстъпки.

"Аз мисля, че начинът за решаване на всички проблеми, начинът за отваряне на европейския път на нашите братя от Северна Македония минава преди всички през София. Ние трябва помежду си спокойно, откровено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.