Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Театралните награди „Аскеер“ се връчват в неделя вечер на церемония в театър „Българска армия“. Отличията се дават в навечерието на 24 май, а миналата година церемония нямаше заради пандемията.

В една от категориите победителя ще обяви единствената българка, номинирана за „Оскар“ Мария Бакалова чрез предварително записано видео. 

Наградите ще бъдат връчени за 30-и път. Десетте спектаклови категории включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 март миналата година до 30 април тази.

Това са общо 78 представления. 62 от тях са реализирани премиери в София, а 16 са спектаклите на извънстолични театри, съобщава БНР.

Най-много номинации – 6, има представлението „Завръщане у дома“ на Малък градски театър „Зад канала“.

„Аскеер“ за водеща женска роля си оспорват Анастасия Лютова, Искра Донова и Станка Калчева, а при мъжете призът ще отиде при Малин Кръстев, Свежен Младенов или Христо Мутафчиев.

С голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство ще бъдат отличени драматургът Стефан Цанев, режисьорът Красимир Спасов и актьорът Стефан Мавродиев.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.