ЦСКА 1948  записа първа победа срещу ЦСКА-София - 1:0 в мач от Първа лига, който първо не се игра, след това БФС присъди служебна победа за тима на Любослав Пенев, но после отмени решението си и го насрочи.

Така в първия сезон, в който двата тима са съперници в елита, те размениха по една победа, а имат и равенство.

При този резултат всичко в първата шестица е ясно - сребърните медали са за "Локомотив" (Пловдив), а ЦСКА-София е с бронзовите. Четвърти е "Арда", ЦСКА 1948 - пети, а "Берое" - шести. В последните мачове не могат да настъпят промени.

Още онзи ден стана ясно, че на баража за последната европейска квота ще спорят "Арда" и "Черно море". 

В червеното дерби ЦСКА-София имаше предимство в инициативата, владеенето на топката, точните удари и головите положения, но въпреки това преглътна поражение дни, след като вдигна Купата на България.

Герой за ЦСКА 1948 отново е вратарят (национал) Даниел Наумов, който се оказа непреодолим. 

Преди почивката той спаси сигурен гол на новия герой на "Българска армия" Бисмарк Чарлз. И няколко опасни удара отдалеч.

Малко след почивката Георги Русев също изтърва положение, първото за символичните домакини.

В 65-ата Ивайло Чочев подаде отличен пас на Марио Топузов, който откри резултата - 1:0 с втория точен удар във вратата.

Щурмът на ЦСКА-София му донесе дузпа в добавеното време - доста комична, отсъдена за настъпване на Жорди Кайседо от страна на Лазар Марин. ВАР потвърди решението на Георги Кабаков, който и извън тази ситуация допусна грешки.

От 11-те метра обаче Кайседо стреля слабо и Наумов изби с крак. Той спаси дузпа във втори пореден мач - в предишния го направи и срещу "Локомотив" (Пловдив).