Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спортно-техническата комисия (СТК) на БФС очаквано присъди служебна победа с 3:0 за ЦСКА-София срещу ЦСКА 1948. 

За решението, взето на днешно заседание, има лаконично съобщение на сайта на футболната централа:

„За неявяване на  ФК „ЦСКА 1948“ Сф в срещата от 28-и кръг на Първа лига - ФК „ЦСКА 1948“ Сф и ПФК „ЦСКА-София“ Сф, на основание чл.24, ал.1, първи абзац се присъжда служебен резултат 0 : 3 в полза на ПФК „ЦСКА-София“Сф."

ЦСКА 1948, който трябваше да е домакин на срещата, я бойкотира, тъй като СТК отказа да я отложи заради заразените с коронавируса 11 футболисти на отбора. 

БФС извади от програмата двубоя на новака в елита срещу „Локомотив“ (Пловдив), но отказа да го направи и за този с аргумента, че няма къде да вмести отложените мачове в натоварения график до края на май.

Сега може да се стигне до същия казус и за сряда, когато ЦСКА 1948 трябва да гостува на „Арда“. 

Със спечелените три точки ЦСКА-София събра 56 и изпревари на второто място „Локо“, който е с мач по-малко. Точно пловдивският отбор реагира в края на миналата седмица чрез спортния си директор Георги Иванов. Пред „Дарик“ Гонзо обяви, че по този начин БФС създава неравнопоставеност и нарече хората в съюза „неадекватни“, както и решенията, които вземат.

По-късно ЦСКА 1948 публикува позиция:

При наличието на 11 футболисти с професионални трудови договори с клуба, които са с положителни проби за COVID-19, на трима заразени души в спортно-техническия щаб на тима, на още състезатели със симптоми за COVID-19, но без положителни проби на този етап, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде категоричен, че решението на Българския футболен съюз е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите в българския футбол.

Нашият клуб имаше огромно желание този двубой да се състои. Този сблъсък носи сериозен заряд и е голям шанс за младите футболисти в отбора ни.

За целта през настоящата седмица ФК ЦСКА 1948 предложи алтернативна програма с предложение как и кога това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна кореспонденция с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма възможност да събере необходимия брой състезатели за провеждането на футболната среща.

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме необходимата отговорност и да гарантира запазването на здравето на гостуващия отбор, както и на официалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, отговорни за организацията и провеждането на футболната среща.

Считаме, че като клуб с доказано сериозно и социално-отговорно поведение, предприехме абсолютно навременни и адекватни действия за информирането на СТК към БФС и търсенето на алтернативен вариант за изиграването на мача.

Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.