Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Microsoft обяви пенсионирането на древния браузър Internet Explorer - след година. На 15 юни 2022 г. поддръжката спира, и приложението вече няма да е налице в новите версии на операционната система Windows.

Създаден преди 25 години, Internet Explorer бе гигант в браузването на Интернет в края на миналия век и началото на този. В началото имаше битка със забравения вече Netscape Communicator, но IE успя да победи и да оцелее.

После обаче дойдоха браузъри като Firefox, Opera, и в крайна сметка - Chrome. Днес IE се ползва предимно от стари интернет системи, основно на държавни институции.

Microsoft признаха, че IE е твърде остарял още през 2015 г, когато пуснаха браузъра Microsoft Edge - напомнящ по дизайн IE, но на базата на системата Chromium, която стои и зад Chrome.

Добрата новина за старите системи е, че Edge има специална функция, която на практика емулира IE и позволява стари сайтове и системи да работят през него. Но те не могат да бъдат развивани или подобряване - което означава, че множество институции по света скоро ще трябва да преправят подобни системи напълно.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.