Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравето на руския опозиционер Алексей Навални е възстановено след гладната стачка и той има възможност да общува със семейството си. Това заяви пред журналисти Александър Калашников, директорът на Федералната служба за изпълнение на наказанията, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Сега (той) няма някакви специални нарушения и не му се налагат наказания. И не се поставя като цел някак да бъде унизен, да му се затрудни животът, той (лежи) при общи условия. Мога да кажа, че здравето му е възстановено като цяло нормално, той обяви гладна стачка, сега се е отказал от нея. Тежи вече 82 (килограма), според мен ги е стигнал вече. Това са реални цифри. Храни се нормално, има възможност да общува със семейството си“, каза Калашников.

Опозиционерът Навални излежава двугодишна присъда в наказателна колония във Владимирска област в централната част на Европейска Русия. Присъдата е по дело за измама, което той определя като политическо.

Пристигайки в затвора през март, той е тежал 93 килограма, а при започването на гладната си стачка срещу отказ на затворническите власти да му осигурят подходяща лекарска помощ - 85 кг, отбелязва Франс прес. В средата на април съпругата му каза, че теглото му е спаднало до 76 кг. На 23 април Навални се отказа от гладуването, след като бе прегледан от лекари извън затвора.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.