Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" отново обяви критика на Кремъл Алексей Навални за "затворник заради убежденията си", след като преди няколко месеца му отне този статут. Организацията се извини за взетото преди това решение. 

Освен това от "Амнести интернешънъл" ще преразгледат определението, което ползва, за да обозначава хора по този начин. Този статут предполага, че "Амнести" води кампания за незабавното му освобождаване, тъй като смята, че мотивите за присъдата му (през февруари руски съд замени стара условна с ефективна от 2.5 години) са политически.

Аргументът да се вземе това решение за Навални през февруари бе, че той е правил изказвания, съдържащи дискриминация и вероятно омраза, през 2007 и 2008 г. Едва предишния месец, след кацането на Навални от Германия в Русия, той бе обявен за преследван заради убежденията си. След това, когато "Амнести интернешънъл" оттегли този статут, някои руски медии свързаха решението с кампания, водена с помощта на руските власти, а "Амнести интернешънъл" даде за пример Нелсън Мандела, призовавал в миналото към насилие (и следователно лишен от този статут).

Изказванията на Навални от миналото остават укорими и организацията не се идентифицира с политическата му програма, но иска правата му (включително на медицинска грижа) да се признаят от руските власти.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.