Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов даде ясно да се разбере тази сутрин, че тримесечният срок за проверка на Спецпрокуратурата, който самите прокурори от ВСС приеха, не го устройва и е опит за „разтягане във времето“.

А пък съдийската колегия вчера изобщо не посочи срок, в който трябва да са готови анализите и на спецсъдилищата.

Както Клуб Z писа, на вчерашното си заседание Прокурорската колегия прие комисия, критерии и 3-месечен срок, в който да се анализира работата на спецобвинението - заплашено от закриване според несъстоялия се законопроект в предишното Народно събрание.

Стоилов днес се застъпи, че е „предостатъчно за месец и половина - два“ да станат готови резултатите.

„Виждам, че се предлагат по-дълги срокове. Аз ще настоявам за по-кратки срокове, което по никикъв начин няма да засегне пълнотата и качеството. 

Опитите да се разтягат тези срокове ми се струва като стремеж да се отложат реалните резултати.“

Той обяви, че целта е в мандата на служебното правителство резултатите да бъдат дадени.

Той отговори на въпрос на Клуб Z - притеснява ли го, че в комисията, която ще оценява работата на двете спецпрокуратури, всъщност са целите ръководства, от което излиза, че те ще се самопроверяват. Министърът каза, че са важни фактите, а всеки може да си вади изводите.

„Тук са много важни самите факти - данните, които ще бъдат приведени. Когато разполагате с информацията, всеки може да прави изводи, а не само тези, които правят анализа.“

Стоилов коментира и това, че прокуратурата ще търси за анализа помощ от европейската дирекция за подкрепа на структурните реформи към ЕК така:

„Нека да ги превлекат - това вероятно ще е един от аргументите, че е необходимо повече време“.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.