Любослав Пенев тържествуваше след финала за Купата на България, спечелен от тима му ЦСКА-София - 1:0 срещу "Арда" пред около 16 хиляди зрители на ст. "Васил Левски".

Той постигна поне една от двете цели, заради които се върна на "Българска армия" в ранната пролет - по-реалистичната. И ще продължи работата си в клуба. Това е първи трофей за него като треньор. Като футболист беше шампион и носител на националните купи на България и Испания. Сега постигна нещо значимо и като наставник.

"Оценката на публиката е най-важна за нас и за мен като треньор на ЦСКА, заяви Пенев пред "Диема Спорт" минути след триумфа. - Тази купа е най-вече за момчетата, за тима, за публиката, за клуба, който представляваме. От първата до последната минута играхме агресивно, с много търпение нещата се получиха."

Пенев имаше заслуга с действията си и по време на самия двубой - доста труден за неговия отбор. Той рано направи смени и една от тях му донесе купата - Бисмарк Чарлз, който реализира изключителен гол в 85-ата минута.

"Не деля футболистите на титуляри и резерви, за мен всички са равни. Поздравявам момчетата и прекрасната ни публика. Този трофей е за тях. Аз съм доволен. Мисля, че двата отбора играят много добър футбол, играят най-добрия футбол в България. Очаквано и заслужено се видя един добър мач", завърши наставникът преди да се отдаде на радост.

А след мача и награждаването Любослав Пенев отиде на пресконференция, на която го чакаха празни столове. Имаше само камери, оператори и едва неколцина репортери. И то доста назад в залата.

Вчера Пенев се държа доста неприлично - не и за треньор на ЦСКА-София и възрастен човек, на брифинга преди финала.

Тогава той остро атакува журналистите задето не спазвали дистанция. Отказваше да отговаря на въпроси и като цяло поведението му бе доста неподходящо.

А след финала явно не беше проблем да празнува заедно с част от публиката на "червените". В този случай явно социалната дистанция не бе важна "за здравето му". Не носеше маска и не гонеше никого.

И тази вечер спортните журналисти решиха да му дадат своеобразен отговор. Замисълът бе най-вече на Росен Станчев от БНТ.

Николай Киров

"В един финал няма как да има равен резултат, рече предводителят на "Арда" Николай Киров, който загуби третия си финал за Купата. - Не мисля, че заслужихме тази загуба. Имаше грешки, а противникът винаги се възползва от тях. Те сгрешиха във второто полувреме в средата, но не изиграхме ситуацията. Ние сгрешихме в края и допуснахме гол. Трябва да гледаме напред.”

„Не бих променил нищо от това, което показахме. Даже мисля, че второто полувреме стояхме по-добре на терена. Първото полувреме беше за ЦСКА. Нашият отбор е съставен от доста млади момчета. Хубаво преживяване за тях като емоция, но за жалост краят е доста тъжен. Те няма от какво да се срамуват, изиграха добър двубой. Сега ще се наложи да изиграем още един такъв, за да стигнем до евротурнирите. Знаем какво да направим сега и ще го направим”, завърши той.