13 нови заместник-министри са назначени със заповед на служебният премиер Стефан Янев. Нови имена сред тях са Крум Неделков, Зарица Динкова и Росен Барчовски.

Крум Неделков, зам.-декан Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора, става зам.-министър на земеделието. Той е с научна степен "доктор", магистър по ветеринарна медицина, специализирал в САЩ.

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи, бакалавър по "Международни отношения" и магистър по "Международни икономически отношения", с диплома от Испанската дипломатическа школа в Мадрид. И опит като политически съветник в ЕП и старши експерт по европейска координация към земеделското министерство.

Новият зам.-министър на спорта е Росен Барчовски, баскетболна легенда - състезател, треньор на ЦСКА и на националните ни отбори по баскетбол.Баскетболната легенда и отговорник за националните отбори по баскетбол Росен Барчовски пък
става зам.-министър на спорта.

Заповедта потвърждава и назначаването на Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров в Министерство на здравеопазването, Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов - в Министерството на културата, Мария Павлова и Иван Демерджиев в правосъдното министерство, и Пламен Йорданов и Александър Петков във военното министерств.