Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всеки служител, който е назначен на базата на определена политическа конюнктура би трябвало да бъде готов да се раздели с поста си, когато тази конюнктура се оттича по канала. Това заяви през "Тази сутрин" бившият вътрешен министър и бивш народен представител от СДС Емануил Йорданов.

Малко преди това той отбеляза, че персоналните проблеми в българските агенции са необходими.

"Пролет е, калинките летят", лаконично оповести Йорданов.

Той посочи, че закономерното увеличаване на отпуските не е нова практика. Бившият вътрешен министър даде за пример разговор с наследилия го на поста Георги Петканов, който също забелязал натрупване на отпуски в началото на стажа си:

"Аз мислех, че в това министерство работят здрави и силни мъже. Какво стана, като стъпих в длъжност се разболяха маса народ", заявил Петканов.

Йорданов призова да не се драматизира с отпуските и припомни, че има назначени заместници.

Той отново подчерта подкрепата си за избора на Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Посочи, че е юрист с високи квалификации и голям опит, бивш народен представител и бивш директор на Националната следствена служба.

"Всичко това би му помогнало много да влзе в министерството с летящ старт".

Посъветва го "да има повече чувсто за хумор, за да издържи на натиска, който ще се окаже върху него".

Йорданов отбеляза, че МВР се е нуждае от дълбока промяна и даде за пример множеството протести на полицейски служители през последните години.

"Имам поглед и благодарение на това, че защитавам много полицаи в съда", добави той.

Йорданов заяви, че МВР може да върши по-добра работа при ловенето на хората, които купуват гласове. Той добави, че малък брой от назначените в МВР са политически и че те обикновено са запазени за по-високите етажи на министерството.

"Те са политически назначени или съхранени. Има хора, които се нагаждат".

Коментари

Правилно и политкоректно!

Току-що кацналите на постовете си Фичерова и оня, културиста, не са калинки, а пеперудки! От вида "Мъртвешка глава", с Череп на крилцата!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.