Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В разговор с израелският министър-председател Бенямин Нетаняху американският президент Джо Байдън е заявил, че подкрепя спирането на огъня в продължаващия конфликт между израелци и палестинци, предаде БНР.

Според прессъобщение на Белия дом Байдън е обсъдил с Нетаняху и работата на САЩ с Египет и други партньори в посока спиране на огъня.

Подкрепата за спирането на огъня от американския президент сигнализира нов елемент в посланието на Вашингтон, който предполага и по-настоятелни разговори с Израел при затворени врати.

Съединените щати показват, че са по-загрижени за случващото, но Байдън все още не се е присъединил официално към други световни лидери, както и към някои свои съпартийци, които искат незабавно спиране на огъня.

В разговора с Нетаняху Байдън е повторил официалното послание на Вашингтон в момента, което е свързано със заставане зад правото на Израел да се отбранява, както и с искане и от двете страни за протекции за „невинни цивилни граждани.“

„Вашингтон пост“ инфомира, че това е третият разговор между Байдън и Нетаняху от началото на конфликта на фона на увеличаващ се политически натиск да се направи повече за спиране на израелските нападения.

За момента Америка подхожда внимателно към случващото се. На дневния брифинг говорителят на Белия дом Джен Саки не отговори конкретно на въпроса дали Байдън смята, че ответните военни действия на Израел спрямо палестинците са били пропорционални.

„Няма да правим оценки ден по ден“, заяви Саки като допълни, че целта е САЩ да играят конструктивна роля за намаляване на насилието.

Саки каза още, че голяма част от това се случва „посредством интензивна, тиха дипломация“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.