Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията "Джонсън и Джонсън" съкращава наполовина очакваните доставки на ваксини срещу COVID-19 за ЕС тази седмица.

Новината съобщи представител на Съюза пред Ройтерс, предаде БТА.

Това задълбочава проблемите с доставките, с които се сблъсква компанията, откакто започна да снабдява с ваксини ЕС през април.

Според договора си с Европейската комисия „Джонсън и Джонсън“ се е задължила да достави 55 милиона дози от еднодозовата си ваксина през второто тримесечие на годината. След изтичането на половината от този срок обаче тя е доставила по-малко от 5 милиона дози. А това прави по-малко от 10 на сто от планираното.

В допълнение към това закъснение компанията съкращава доставките тази седмица наполовина, каза пред Ройтерс служител, участващ в преговорите с производителя. Не е ясно колко дози ще бъдат доставени следващата седмица. Служителят не уточни и колко дози се очакват тази седмица.

От „Джонсън и Джонсън“ засега не са пожелали коментар, съобщава Ройтерс.

„По наша информация има временно ограничено намаляване на доставките. Очакваме то да бъде компенсирано на по-късен етап“, заяви за Клуб Z представител на Европейската комисия.

Източници от Брюксел, запознати с преговорите, уточниха, че се надяват това да се случи до края на месеца.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.