Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над 80 процента от японците са против провеждането на Олимпийските игри през 2021 година, показа ново проучване, публикувано този понеделник - около 10 седмици преди началото на международното състезание, предаде "Гардиън".

Последното проучване е публикувано, след като страната навлезе в четвърта вълна на COVID-19, а Япония наложи допълнителни мерки в борбата срещу заболяването.

Изследването през уикенда от всекидневника Asahi Shimbun установи, че 43 процента от анкетираните искат игрите да бъдат изцяло отменени, а 40 на сто предпочитат отсрочка. При подобна анкета на вестника от миналия месец 35 процента настояваха за отмяна на олимпиадата, 34 на сто подкрепяха отлагане.

Едва 14 на сто искат провеждане на игрите по график през това лято - два пъти по-малко като процент спрямо миналото проучване.

59 процента от анкетираните не желаят да има публика, 33 на сто подкрепят по-малко присъствие на фенове и само 3 процента предпочитат да се проведе редовна олимпиада.

Месеци наред социологическите проучвания по темата установяват, че мнозинството от жителите на Япония са против провеждането на игрите през това лято. Друго допитване на Kyodo News, публикувано в неделя, показа, че 59,7% от анкетираните искат да има анулиране на състезанието, въпреки че отсрочката не бе предоставена като опция.

Организаторите на олимпиадата твърдят, че строгите антивирусни мерки, включително редовно тестване на спортистите и забраната за чуждестранни фенове, ще гарантират сигурността на игрите. Анкетата на Kyodo установи, че 87,7% от анкетираните се притесняват, че наплив от спортисти и служители от чужбина може да доведе до ръст на заразяванията.

В Япония са наблюдавани по-ниски вълни на вируса, отколкото при много други страни, като до момента има по-малко от 11 500 смъртни случая. Но правителството е подложено на натиск заради сравнително бавната кампания по ваксиниране.

Проучването на Kyodo установи, че 85 процента от анкетираните смятат разпространението на ваксините за бавно, а 71,5 на сто са недоволни от управлението на пандемията от правителството.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.